Deschiderea hub-ului Google Atelierul Digital la Universitatea din București

Deschiderea hub-ului Google Atelierul Digital la Universitatea din București


Universitatea din București, în parteneriat cu Google România, a deschis marți, 9 octombrie 2018, în cadrul Facultății de Matematică și Informatică, hub-ul Google Atelierul Digital. Evenimentul a avut loc începând cu ora 10:00, când s-a lansat și proiectul Atelierul Digital pentru Programatori.
Invitatul special al evenimentului a fost Daniel Hulme, expert în inteligență artificială și director de program la University College London, care va aborda tema „Viitorul educației în contextul Inteligenței Artificiale”.
De asemenea, la deschiderea hub-ului Google Atelierul Digital la Universitatea din București a luat parte și Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București, Radu Gramatovici, Decanul Facultății de Matematică și Informatică a UniBuc, Constantin Vică, cadru didactic la Facultatea de Filosofie a Universității din București și titular al cursului de Etică în tehnologia informației, Elisabeta Moraru, Country Business Development Manager Google România, și Dan Oros, Marketing Manager Google România.
Adresat tuturor studenților interesați să învețe programare, proiectul Atelierul Digital pentru Programatori oferă spațiu de co-working gratuit, mentorat, office hours, acces la produse și experți Google pentru a sprijini dezvoltarea ecosistemului de programatori din România.
Astfel, au fost construite trei hub-uri în trei universități din România, la Universitatea din București, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și la Universitatea Politehnica din Timișoara, unde experți vor oferi cursuri gratuite de programare și vor sprijini studenții care doresc să își lanseze propriile start-up-uri tech. Cursurile de programare sunt gratuite și se desfășoară pe o perioadă de 10 săptămâni.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.