„Despre limbajul cinematografic” cu Mircea Valeriu Deaca la Cafeneaua critică

„Despre limbajul cinematografic” cu Mircea Valeriu Deaca la Cafeneaua critică


Joi, 23 mai 2019, Mircea Valeriu Deaca va discuta despre limbajul cinematografic din perspectivă „cognitivistă” şi generalistă, dar și despre istoria şi despre starea actuală a filmului românesc la Cafeneaua critică. Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) începând cu ora 19:00.

Sub titlul Amintiri din epoca ecranului de argint, Uniunea Cineaştilor din România a editat de curînd într-un volum o anchetă jurnalistică dedicată filmului nostru din perioada comunistă. Unul dintre cei 38 de critici de specialitate şi intelectuali repondenţi, Mircea Valeriu Deaca, filolog cu doctorat francez în film şi studii audiovizuale, cu o teză despre opera lui Federico Fellini, de asemenea eseist şi artist plastic, e poate cel mai radical-novator teoretician şi interpret al artei a 7-a autohtone, investigate, într-un set de cărţi publicate în ultimul deceniu, din perspective precum cea „cognitivistă”, a evoluţiilor „postfilmice” ori a „scenotopilor”.

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.