Despre optică în era nanotehnologiilor cu profesorul Andrei Faraon

Despre optică în era nanotehnologiilor cu profesorul Andrei Faraon

25 iunie, 2019 in Slider principal

Joi, 11 iulie, 2019, Andrei Faraon, profesor, cercetător și doctor în fizică aplicată, va susține conferința „Despre optică în era nanotehnologiilor”. Evenimentul, organizat de Universitatea din București în cadrul seriei conferințelor „Știința pe înțelesul tuturor”, va avea loc în Sala Media a Teatrului Național București începând cu ora 18:00.

Adresată publicului larg și pasionaților de științe, conferința „Despre optică în era nanotehnologiilor” ne invită să aflăm mai multe despre optică, nanotehnologie și aplicațiile pe care acestea le pot avea asupra aparatelor electronice și dispozitivelor medicale.

Când au fost lentilele inventate? Cum erau și cum sunt acestea fabricate? Cum au evoluat dispozitivele optice de-a lungul timpului? Oare nanotehnologia poate revoluționa dispozitivele optice? Ce proprietăți capătă aceste dispozitive revoluționare și cum ne pot ajuta ele? Sunt doar câteva întrebări care își vor găsi răspunsul în cadrul conferinței, unde profesorul Andrei Faraon ne va spune mai multe despre lentile, despre cum nanotehnolgia revoluționează dispozitivele optice și despre numeroasele aplicații pe care aceste dispozitive le au.

Andrei Faraon este profesor de fizică aplicată la California Institute of Technology – Caltech, Pasadena, California, Statele Unite ale Americii. Acesta și-a început studiile universitare la Facultatea de Fizică din cadrul Universității București în perioada 1999-2001 și le-a finalizat la Caltech în 2004. În anul 2009 a obținut doctoratul în fizică aplicată la Universitatea Stanford din California, unde a investigat dispozitive optice bazate pe fizica cuantică și nanotehnologii. După finalizarea studiilor doctorale a lucrat în cercetare la compania Hewlett Packard, iar din 2012 profesează la Caltech unde conduce un laborator de cercetare, specializat pe optica cuantică și nanotehnologii. Fizicianul Andrei Faraon a publicat peste 70 de articole științifice cu peste 7500 de citări în Google Scholar, iar rezultatele deosebite obținute în cadrul cercetărilor sale i-au adus în anul 2018 medalia Adolph Lomb a Societății Americane de Optică pentru contribuțiile importante în optică de la începutul carierei.

Accesul la eveniment este gratuit în limita locurilor disponibile, iar rezervarea acestora se va face în ordinea înscrierilor. Persoanele interesate sunt rugate să își rezerve locul completând următorul formular

TNB-sigla-noua

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.