Dezbaterea „Științele sociale în timpul regimurilor comuniste din Europa de Est”, organizată de Facultatea de Istorie și CEREFREA

Dezbaterea „Științele sociale în timpul regimurilor comuniste din Europa de Est”, organizată de Facultatea de Istorie și CEREFREA

03 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 8 mai 2019, Facultatea de Istorie și Centre Régional Francophone de Recherches Avancées en Sciences Sociales (CEREFREA Villa Noël) din cadrul Universității din București organizează dezbaterea „Științele sociale în timpul regimurilor comuniste din Europa de Est”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00, la sediul CEREFREA – Villa Noël (str. Emile Zola, nr.6).

Dezbaterea, care își propune să contextualizeze rolul științelor sociale în dinamica regimurilor comuniste din Europa Centrală și de Est, pornește de la recenta apariție a două volume dedicate istoriei științelor sociale: Social Sciences in the ‘Other’ Europe since 1945 (Budapesta, Pasts Inc., Center for Historical Studies, CEU, 2018), semnată de Adela Hîncu și Victor Karady, și Intelectualii lui Ceaușescu și Academia de Științe Sociale și Politice (1970-1989) (București, Ed. Litera, 2018), semnată de Cosmin Popa.

La discuție vor participa: Adela Hîncu (Central European University), Cosmin Popa (Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”), Călin Cotoi (Universitatea din București), Corina Doboș (Universitatea din București), Bogdan Iacob (Universitatea din București), Bogdan Murgescu (Universitatea din București), Zoltan Rostas (Universitatea din București), Cristian Vasile (Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”).

Dezbaterea este organizat în cadrul grantului de cercetare Crafting demographic knowledge in the 20th century: population and development in an Eastern European periphery (DEMOECRO)

(CNCS-UEFISCDI PNIII-P1.1-PD-2016-1720, ctr. PD 31/2018), director de proiect: dr. Corina Doboș.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.