Discuție despre volumul „Inima îndrăgostită. O istorie neconvențională a iubirii” la Facultatea de Litere

Discuție despre volumul „Inima îndrăgostită. O istorie neconvențională a iubirii” la Facultatea de Litere

13 martie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 13 martie 2019, Facultatea de Litere a Universității din București a organizat o discuție cu scriitoarea Simona Popescu și cu specialistele în etnologie și antropologie culturală Laura Jiga-Iliescu, Florența Simion și Cristina Bogdan pe marginea unui volum recent apărut la Editura Nemira, cu titlul Inima îndrăgostită. O istorie neconvențională a iubirii. Întâlnirea a avut loc începând cu ora 16:00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere (str. Edgar Quinet, nr. 5-7).
Autoarea volumului, Marilyn Yalom, este istoric specializat în studii de gen. De-a lungul timpului, a predat la mai multe universități și institute de cercetare din Statele Unite ale Americii, printre care „The Clayman Institute for Gender Studies” de la Stanford University. În anul 2013, cartea ei „How the French Invented Love” a fost nominalizată la Premiul pentru Cea mai bună carte, decernat de American Library, filiala Paris. Locuiește în Palo Alto, California, împreună cu soțul ei, Irvin D. Yalom, cunoscut psihiatru și scriitor.
Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.