„Etica și predarea ei în învățământul preuniversitar”, tema Conferinței Naționale a Profesorilor de Filosofie

„Etica și predarea ei în învățământul preuniversitar”, tema Conferinței Naționale a Profesorilor de Filosofie

30 octombrie 2018 în Actualitate, Știri

În perioada 26-27 octombrie 2018, Centrul de Formare în Filosofie (CFF) al Facultății de Filosofie a Universității din București și Catedra UNESCO pentru Schimburi Interculturale și Interreligioase din aceeași facultate, în parteneriat cu facultățile de profil din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara și cu asociația EduȘcoală – Inspirație în educație!, au organizat Conferința Națională a Profesorilor de Filosofie. Organizatorul conferinței a fost lect. univ. dr. Marin Bălan.
La ediția a cărei temă a fost „Etica și predarea ei în învățământul preuniversitar” au luat parte profesori de filosofie din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Galați, Buzău, Târgu Jiu și Câmpulung Muscel.
Scopul conferinței a fost realizarea unui schimb de bune practici și experiențe în abordarea problemelor etice în diferite contexte ale predării/învățării (filosofic, civic, social etc.) în ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal. La conferință au participat profesori cu licență în filosofie care predau Logică, Argumentare și Comunicare și Filosofie în colegii și licee, sau Educație socială și Cultură civică în școli gimnaziale.
De asemenea, conferința a constituit și o excelentă ocazie de informare și schimb de experiență și pentru profesorii care predau în general discipline socio-umane, dar care au finalizat studii nefilosofice (Sociologie, Psihologie, Economie, Științe politice, Drept sau Istorie), precum și pentru personalul didactic din școli primare, unde regăsim mai multe discipline cu un conținut moral: Educație civică, Educație pentru societate sau Filosofie pentru copii. Au participat, de asemenea, profesori de religie, literatură, științe, educație artistică, educație fizică, precum și studenți care se pregătesc să devină profesori de filosofie.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.