Expoziție de aranjamente Ikebana „Flori de… Florii” la Grădina Botanică a UB

Expoziție de aranjamente Ikebana „Flori de… Florii” la Grădina Botanică a UB

16 aprilie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

În zilele de 20 și 21 aprilie, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București organizează, în ziua în care românii sărbătoresc florile, a XIII-a ediție a expoziției de aranjamente Ikebana „Flori de… Florii”. Evenimentul, care celebrează arta japoneză a aranjării florilor, va avea loc în ambele zile între orele 10:00 și 16:00.

Evenimentul mai cuprinde un atelier de creație bijuterii florale pentru copii, care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11:00 și la care înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a instituției și o demonstrație Ikebana, susținută de lector Sanda Lazur, care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 14:00.

Participarea la eveniment și ateliere este gratuită, achitându-se doar biletul de intrare în Grădina Botanică.

Ikebana este aducerea vieții vegetale la dimensiunile unei încăperi, unei vaze. „Ikebana nu este doar despre aranjarea unei flori într-o vază. Este despre dragoste și despre nevoia artistului de a crea forme frumoase. Ikebana nu este doar despre flori. Este… despre persoana care le aranjează”. (Sofu Teshigahara, fondatorul Școlii Ikebana Sogetsu)

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.