La începutul anului universitar 2024-2025, în contextul aniversării a 160 de ani de la înființarea Universității din București, Facultatea de Chimie organizează o serie de evenimente dedicate atât studenților, absolvenților, cadrelor didactice, cercetătorilor, cât și publicului larg interesat de această știință.
Astfel, vineri, 18 octombrie 2024, în intervalul orar 14:30-17:30, seria de evenimente debutează cu masa rotundă „Întoarcere la Alma Mater – CHIMIE_UB_ALUMNI la a 10-a aniversare”. Evenimentul, desfășurat în format hibrid, va avea loc atât online, cât și în Amfiteatrul R2 „I. Murgulescu” al Facultății de Chimie (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 4-12, sector 1).
Link-ul de conectare va fi în curând disponibil pe site-ul Facultății de Chimie și pe pagina de Facebook a facultății.
La reuniune sunt așteptați absolvenți ai Facultății de Chimie a UB, cadre didactice, cât și actuali studenți interesați de parcursul academic și profesional al colegilor lor mai mari.
Mai multe informații despre acest eveniment pot fi consultate aici.
Seria de evenimente va continua cu simpozionul pentru studenți și profesori din învățământul preuniversitar „Frumusețea Chimiei”, organizat de Facultatea de Chimie a UB în colaborare cu ACS International Chemical Sciences Chapter of Romania, care va avea loc în perioada 26-27 octombrie 2024.
Link-ul de conectare va fi în curând disponibil pe site-ul Facultății de Chimie și pe pagina de Facebook a facultății.
Mai multe informații despre acest eveniment sunt disponibile aici.
În perioada 4-11 noiembrie 2024, Facultatea de Chimie a UB invită elevii de liceu și persoanele interesate de efervescenta lume a chimiei la evenimentul „Student pentru o zi”. Evenimentul va avea loc în cadrul întâlnirilor Porți deschise la Facultatea de Chimie.
Activitățile vor avea loc la sediile Facultății de Chimie (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 4-12, sector 1 și Șoseaua Panduri, nr. 90, sector 5).
În cadrul acestora, elevii vor experimenta cum e să fii student chimist pentru o zi. Astfel, aceștia vor lua parte la cursuri, prezentări și ateliere experimentale, oferind astfel participanților o varietate de modalități de învățare și explorare a subiectelor legate de chimie.
De asemenea, cei interesați vor putea afla informații detaliate despre oferta educațională a Facultății de Chimie și despre procesul de admitere pentru anul universitar 2025-2026, precum și despre bursele disponibile, opțiunile de cazare în cămine şi, în general, aspectele legate de viaţa de student chimist la UB.
Pentru înscrieri, persoanele interesate vor transmite un e-mail la adresa student.pt.o.zi@gmail.com.
Mai multe informații despre oferta educațională a Facultății de Chimie a UB, care include patru specializări pentru ciclul de licență – Chimie, Biochimie tehnologică, Chimie medicală, Chimie farmaceutică pot fi obținute accesând atât site-ul oficial al facultății, cât și cel dedicat admiterii la UB.
În perioada 15 noiembrie-15 decembrie 2024, ultimul eveniment care încheie seria de evenimente este expoziția de grafică și fotografie „Frumusețea Chimiei în imagini” (Picture Perfect Chemistry). Organizat la sediul facultății din Bulevardul Regina Elisabeta, evenimentul este realizat în colaborare cu ACS International Chemical Sciences Chapter of Romania. Organizatorii invită orice persoană pasionată de această știință într-o incursiune fotografică fascinantă dedicate acestei științe. Mai multe informații despre acest eveniment pot fi consultate aici, iar despre toată seria de reuniuni, aici.
De asemenea, detalii cu privire la seria de evenimente organizate de UB cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înființare pot fi consultate pe site-ul special dedicat aniversării, 160.unibuc.ro.
***
Universitatea din București a fost înființată prin Decretul nr. 765 din 4 / 16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Succesoare a structurilor de învățământ superior inaugurate de Academia Domnească (1694), Universitatea din București a contribuit și contribuie în mod decisiv la dezvoltarea și modernizarea învățământului, științei și culturii românești.
Universitatea are astăzi 19 facultăți care oferă 95 de programe de licență, 223 de programe de masterat, 23 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și nouă stațiuni de cercetare.
Începând cu anul 2019, UB face parte din Universitatea Civică Europeană CIVIS alături de alte zece universități europene de prestigiu, Universitatea Aix-Marseille, Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea „Sapienza” din Roma, Universitatea din Stockholm, Universitatea „Eberhard Karls” din Tübingen, Universitatea din Glasgow, Universitatea din Lausanne, și Universitatea „Paris Lodron” din Salzburg.