Luni, 24 aprilie 2023, Departamentul de Științe ale Comunicării al Facultății de Litere a Universității din București și Filiala din România a Ashoka, prima organizație globală în sprijinul antreprenoriatului social, organizează un amplu eveniment, intitulat „În căutarea binelui”, care-i va reuni pe cei mai importanți activiști ONG din România.
Întâlnirea va avea loc la sediul Facultății de Litere a UB (Strada Edgar Quinet, nr. 5, sector 1).
Vorbitorii din cadrul evenimentului sunt invitați în cadrul cursului opțional „În Căutarea Binelui – Parcurs inițiatic cu cei mai importanți activiști ONG din România”, susținut de lect. univ. dr. Eugen Istodor, cadru didactic asociat la Departamentul de Științe ale Comunicării al Facultății de Litere.
Pe parcursul unui întreg semestru, studenții programului „Comunicare și Relații Publice” de la Litere vor avea oportunitatea de a interacționa în mod direct cu invitații și de a afla poveștile care i-au motivat să ajungă în punctul în care sunt în prezent. Astfel, Ana Murray (Ashoka România), Dorica Dan (Asociația Boli rare – Prader Willi), Florin Stoican (Asociația Kogayon – Parcul Văcărești, Parcul Oltenia de sub Munte), Carmen Gheorghe (E-Romnja), Valeriu Nicolae (Casa Bună), Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu (Noi facem un spital), Gelu Duminică (Împreună), Elena Calistru (Funky Citizens) vor dezbate împreună cu studenții de la Litere teme de actualitate și nu numai din aria activităților demarate de organizațiile non-guvernamentale.
„Când ne întrebăm serios privind puterea binelui? Când suntem în momente grele și rele ale vieții. Dar sunt printre noi oameni care-și pun problema Binelui zilnic și acționează în sensul lui. Ei vor veni să fie luați la întrebări de noi, cei care vom căuta Binele. Ce este binele? Cum facem deosebire față de Rău? Există formule precise? Oamenii invitați la seminarele noastre își vor spune povestea de om cu însușirile date de binele pe care-l fac. Timp de un semestru îi vom avea invitați pe cei mai importanți activiști ONG din România. Vom crea în întâlnirile noastre niște arbitrii ai eticii și moralei? Nu. O să vrem să fim mai cuminți după aceea? Nu avem un răspuns. Dar sigur, în întâlnirile noastre, vor fi momente în care vom înțelege mai bine ce se întâmplă în jurul nostru. Și, cum să nu, astfel, vom privi cu alți ochi ce ni se întâmplă în viitor. […] Dacă chiar credem în Bine, promovăm Binele”, a subliniat profesorul Istodor.
Mai multe informații despre eveniment și inițiativă pot fi consultate aici și aici.