În perioada 9-10 noiembrie 2018, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării din Facultatea de Litere a Universității din București, organizează Conferința Anuală cu titlul „Fericirile; Căile lor”. Evenimentul va fi structurat în 3 secțiuni: Studii culturale, Ştiinţe ale comunicării și Ştiinţe ale informării şi documentării, iar limbile conferinței vor fi româna, engleza și franceza.
Persoanele interesate de participarea la conferința anuală a Departamentului de Ştiinţe ale Comunicării din Facultatea de Litere sunt rugate să trimită până la data de 1 septembrie 2018 un rezumat de maximum 500 de cuvinte, cu 5-7 cuvinte cheie și o mini biobibliografie, care să cuprindă: nume, prenume, funcție și instituția de afiliere (Word, Times New Roman, corp 12, la 1,5 rânduri).
Înscrierile vor fi confirmate până la data de 15 septembrie 2018, iar textele integrale trebuie trimise până la data de 15 martie 2019.
Pentru secțiunea Studii culturale pot fi abordate următoarele teme:
- Chipuri ale (ne)fericirii şi modalităţi de a le înţelege;
- Bucurie, plăcere, încântare, exuberanţă, extaz: abordări istorice şi psiho-sociale;
- Secvenţe din durata lungă a fericirii;
- Dimensiunea culturală a fericirii: discursuri antropologice.
Propunerile de prezentări pentru această secțiune se trimit către Cristina Bogdan (cristinabogdan2010@gmail.com) și Silvia Marin Barutcieff (silviahmarin@yahoo.fr).
Pentru secțiunea Științe ale comunicării pot fi abordate următoarele teme:
- Consistenţa fericirilor promise de publicitate;
- istorie a fericirii, după publicitate;
- Motive de fericire în organizaţii;
- Corporaţiile şi caracterul contagios al fericirii.
Propunerile de prezentări pentru această secțiune se trimit către Costin Popescu (bhmors.popescu@yahoo.com) și Adela Toplean (adela.toplean@gmail.com).
Pentru secțiunea Științe ale informării și documentării pot fi abordate următoarele teme:
- Biblioteca modernă – centru comunitar, de întâlnire, socializare şi relaxare;
- Lectura de loisir, lectura formatoare, lectura ca terapie: precondiţii ale fericirii;
- Perspective manageriale asupra cărţii şi bibliotecii în context contemporan;
- Biblioteca – centru cultural.
Propunerile de prezentări pentru această secțiune se trimit către Cristina Popescu (cristinapopescu07@gmail.com) și Ionel Enache (ionel_enache@yahoo.com).
Rezumatele și textele vor fi supuse unei analize de tipul peer review, efectuată de către membrii comitetului științific al colocviului, iar volumul de studii rezultat în urma congresului va fi publicat la Editura Universității din București, cotată în categoria B conform standardelor CNCS, în anul 2019.
Taxa de participare la eveniment (care va include mapele de participare, mesele de prânz și pauzele de cafea din cele 2 zile) este: 130 lei pentru participanții români și 75 lei pentru masteranzi și doctoranzi.
Detalii cu privire la tema ediției de anul acesta a conferinței Departamentului de Ştiinţe ale Comunicării din Facultatea de Litere pot fi accesate aici.