„Fizica lui Moș Crăciun” explicată de cercetătorul Cristian Presură, eveniment organizat de Universitatea din București în cadrul seriei „Știința pe înțelesul tuturor”

„Fizica lui Moș Crăciun” explicată de cercetătorul Cristian Presură, eveniment organizat de Universitatea din București în cadrul seriei „Știința pe înțelesul tuturor”


Luni, 17 decembrie 2018, Cristian Presură, doctor în fizică, cercetător științific la Philips Research Eindhoven, Olanda, și autorul binecunoscutului volum Fizica povestită, a susținut conferința „Fizica lui Moș Crăciun” în Sala Media a Teatrului Național București. Evenimentul, dedicat publicului larg, a fost organizat de Universitatea din București în cadrul seriei conferințelor „Știința pe înțelesul tuturor”.
Cei interesați au avut ocazia să descopere, alături de fizicianul Cristian Presură, secretele lui Moș Crăciun și provocările cu care acesta se confruntă în noaptea de Crăciun pentru a ajunge la milioane de copii. Umorul și abilitatea de a explica știința pe înțelesul tuturor au creat un cadru extraordinar în care cei mici si cei mari au savurat cu mare interes fiecare explicație a cercetătorului. Aceștia au aflat că Moș Crăciun este probabil urmașul elevilor școlii lui Pitagora, se poate deplasa cu o viteză uimitoare, stăpânește tehnologia cuantică pentru a pune cadourile sub brad și pentru a fi în mai multe locuri în același timp și, cel mai important, Moș Crăciun există.
În a doua parte a evenimentului, moderată de Ada Roseti, întrebările copiilor curioși și ale fizicienilor „intrigați” de dezvăluirile făcute în cadrul conferinței au condus la un dialog fascinant despre fizică, tehnologie și abilitățile extraordinare ale lui Moș Crăciun.
Mai multe detalii despre „Fizica lui Moș Crăciun” pot fi consultate aici.

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.