Geoprodusele dezvoltate în Geoparcul UNESCO „Țara Hațegului”, prezentate într-un film de promovare a geoparcurilor dunărene

Geoprodusele dezvoltate în Geoparcul UNESCO „Țara Hațegului”, prezentate într-un film de promovare a geoparcurilor dunărene

10 decembrie, 2018 in Actualitate, International, Știri

Geoparcul Internațional UNESCO Papuk din Croația a găzduit o nouă întâlnire a reprezentanților celor opt parteneri implicați în proiectul Interreg Danube GeoTour. România este reprezentată în acest proiect de Universitatea din București, în calitate de administrator al Geoparcului Dinozaurilor „Țara Hațegului”, singurul geoparc cu statut UNESCO din țara noastră.
Pe parcursul a două zile, participanții au analizat progresele făcute în realizarea de geoproduse. Casele geoparcului și dinostopurile din Țara Hațegului (România), programele educaționale desfășurate de geoparcul Papuk (Croația), programele de aventură de tip geobiking și georafting în geoparcurile din Karawanken (Slovenia & Austria) și Styrian Eisenwurzen (Austria), dar și produse alimentare sau suvenire de tip geofood și geoart&crafts în geoparcurile Bakony-Balaton (Ungaria) și Idija (Slovenia) sunt geoproduse dezvoltate în cadrul proiectului pe baza unui concept propus și definit de Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului”.
În cadrul întâlnirii, participanții au mai discutat modalități de promovare a geoparcurilor participante la proiect, prin intermediul unei broșuri și a unui film de promovare. O platformă online realizată în cadrul proiectului îi va ajuta pe potențialii vizitatori să descopere informații despre principalele geoproduse, puncte de vizitare, geosituri și trasee de pe teritoriul fiecărui geoparc. De asemenea, partenerii proiectului au discutat și despre participarea la Târgul Internațional de la Berlin, din martie 2019, considerată cea mai mare manifestare de acest gen din lume.
La evenimentul desfășurat în Croația au participat și patru reprezentante ale Asociației Femeilor din Santamaria Orlea. A fost un real schimb de experiență în cadrul căruia ele au putut lua contact direct cu tipurile de activități și ofertele de servicii turistice locale, de pe teritoriul Geoparcului UNESCO Papuk.
Acest proiect internațional a fost inițiat de Geoparcul UNESCO Idrija din Slovenia, prin  Heritage Centre Idrija și reunește parteneri din 11 țări (Slovenia, Ungaria, Austria, Croația, Cehia, România, Slovacia, Finlanda, Portugalia și Franța) reunind geoparcuri, parcuri naturale și universități din țările dunărene dar și din Rețeaua Europeană a Geoparcurilor. De asemenea, Danube Geotour beneficiază de sprijinul Rețelei Globale a Geoparcurilor, partener în proiect.
Proiectul beneficiază de co-finanțare (ERDF, IPA) prin Programul european transnațional Dunărea (Interreg – Danube Transnational Programme). Mai multe detalii despre proiect pot fi consultate aici și aici.

Credit foto: UGGp Papuk

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.