Universitatea din București, partener în cadrul GEOTUR, primul proiect internațional dedicat formării online de specialiști în geoturism

Universitatea din București, partener în cadrul GEOTUR, primul proiect internațional dedicat formării online de specialiști în geoturism

05 iulie, 2019 in Actualitate, Știri

În perioada 26 – 29 iunie 2019, partenerii din Spania, Romania, Italia și Ungaria au avut o a doua întâlnire de lucru în Geoparcul Internațional UNESCO Novohrad – Nógrád, geoparc transfrontalier între Ungaria și Slovacia.

Universitatea din București este partener în proiectul GEOTUR, primul proiect internațional Erasmus+ de formare profesională a unor ghizi în geoturism pentru geoparcuri și alte arii naturale protejate.

Proiectul GEOTUR propune dezvoltarea unui pachet de formare profesională pentru ghizi în geoturism și speologie. Materialele realizate în cadrul proiectului vor fi disponibile online, în sistem e-learning și vor fi dedicate interpretării patrimoniului geologic. De asemenea, vor fi dezvoltate ghiduri suport pentru cei care doresc să dezvolte noi afaceri în servicii de asistență și ghidaj pentru turiști și vizitatori și în proiectarea unor itinerarii geoturistice legate de situri de interes geologic. Competențele dezvoltate vor avea la bază criteriile codului european al calificărilor și ocupațiilor și vor fi recunoscute prin Sistemul european de credite pentru educație și formare profesională (ECVET).

Proiectul GEOTUR este co – finanțat prin programul Erasmus+, acțiunea cheie 2, ce vizează parteneriate strategice în domeniul formării profesionale (KA202). În proiect sunt implicate 6 instituții și geoparcuri reprezentând Spania, Italia, Ungaria, Slovacia și România și este coordonat de Asociación Grupo para el Desarrollo Rural de la Subbética Cordobesa (GDR Subbética), din Spania.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.