ICUB găzduiește al doilea Workshop al Working Group 4 din cadrul acțiunii „Reappraising Intellectual Debates on Civic Rights and Democracy in Europe”

ICUB găzduiește al doilea Workshop al Working Group 4 din cadrul acțiunii „Reappraising Intellectual Debates on Civic Rights and Democracy in Europe”


În perioada 29-30 mai 2019, Institutul de Cercetări al Universității din București – Secțiunea de Științe Sociale găzduiește al doilea Workshop al Working Group 4: Debates, din cadrul acțiunii COST CA 16211 RECAST: Reappraising Intellectual Debates on Civic Rights and Democracy in Europe. Tema workshopului, Visions of Democratic Europe under Debate, reunește cercetători din științe sociale din 11 țări, specializați în probleme legate de democrație și drepturi ale omului.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Bucharest Center for Political Theory și Institutul de Cercetări Interdisciplinare, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, va avea loc la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, sala 102, Șos. Panduri, nr. 90–92. Acesta va începe miercuri, 29 mai 2019, la ora 9:30 și se va încheia joi, 30 mai 2019, la ora 13:00.

Scopul acțiunii COST CA 16211 RECAST: Reappraising Intellectual Debates on Civic Rights and Democracy in Europe este de a ilustra modalitățile argumentative multiple în care sunt folosite relațiile dintre drepturile civile și democrație în dezbaterea publică europeană și de a studia trăsăturile divergente ale relației conceptuale și instituționale dintre acestea, precum si tradițiile lor naționale legale și politice. În vederea urmăririi acestui scop, este vizată aducerea împreună a actorilor decizionali, jurnaliștilor și reprezentanților societății civile cu cercetători și membri ai corpului universitar, pentru a oferi noi perspective cu privire la legăturile (teoretice, politice și instituționale) dintre drepturile civile și democrație în Europa, ilustrând controversele ce le fundamentează.

Scopul Grupului de Lucru „Dezbateri” este dublu: în primul rând, acesta vizează studierea conexiunilor argumentative ce leagă practicile cu concepte și argumente în dezbaterile cu privire la drepturile civile și democrație în Europa și, în al doilea rând, să studieze practicile și procedurile dezbaterilor istorice, morale, politice și legate cu privire la drepturile civile și democrație, cu o atenție specială asupra modurilor în care acestea sunt adresate în democrațiile parlamentare.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.