Lunchtime seminar cu tema „Elena Bacaloglu, the Manifesto Nazionale Fascista Italo-romeno, and the Italian political and intellectual class” la ICUB

Lunchtime seminar cu tema „Elena Bacaloglu, the Manifesto Nazionale Fascista Italo-romeno, and the Italian political and intellectual class” la ICUB


Joi, 14 februarie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Elena Bacaloglu, the Manifesto Nazionale Fascista Italo-romeno, and the Italian political and intellectual class susținută de Ida Valicenti, bursieră SSU-ICUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Ida Libera Valicenti a fost cercetător la Colegiul Noua Europă și cercetător invitat la Facultatea de Filosofie a Universității Comenius din Bratislava. Totodată, ea a ținut cursuri de istoria relațiilor internaționale și istoria Europei de Est la Universitățile La Sapienza și Niccolò Cusano din Roma. A obținut doctoratul în studii politice, istoria relațiilor internaționale la Universitatea La Sapienza din Roma, cu o teză despre relația dintre Italia și România în timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu. În timpul studiilor doctorale a obținut o bursă de cercetare la Facultatea de Istorie a Universității din București. Este traducătoare din limba română în italiană pentru Ambasada Italiei din București și scrie despre istorie, cultură și politică externă în ziare și reviste, din Italia, România și Germania. Este autoarea a trei monografii, articole științifice și eseuri în reviste academice din Italia și străinătate și a participat la conferințe internaționale în Europa și Statele Unite.
Lunchtime seminar este seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe informații despre Lunchime Seminar pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.