Întâlnire cu tema “Research notes on whole, ego and personal networks. Lessons learnt from the iCoNiC research project” în cadrul seriilor Digital Humanities la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Întâlnire cu tema “Research notes on whole, ego and personal networks. Lessons learnt from the iCoNiC research project” în cadrul seriilor Digital Humanities la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB


Joi, 1 noiembrie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează o nouă întâlnire în cadrul seriilor Digital Humanities, pe tema Research notes on whole, ego and personal networksLessons learnt from the iCoNiC research project. Prelegerea va fi susținută de conf. univ. dr. Gabriel Hâncean. Evenimentul va avea loc în intervalul 11:00-13:00, în Sala de Seminare a SSU-ICUB (Str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Gabriel Hâncean este conferențiar universitar la Departamentul de Sociologie al Universității din București, unde predă cursuri de analiza rețelelor sociale, sociologia organizaţiilor şi comportament organizaţional. În programul său de cercetare ştiinţifică, Marian-Gabriel Hâncean investighează antecedentele şi consecinţele reţelelor de colaborare la nivelul comunităţilor academice naţionale. Acesta foloseşte un design de cercetare care îmbină analiza de reţele socio-centrice şi de reţele personale în vederea înţelegerii formării şi impactului reţelelor de co-autorat asupra ierarhiilor de prestigiu în lumea ştiinţei. Interesele sale de cercetare vizează și metodologia reţelelor sociale multinivel (individ, organizaţie, instituţii) şi analiza reţelelor sociale transnaţionale (fluxul de resurse la nivelul reţelelor transnaţionale de migraţie).
Seria Digital Humanities are ca scop explorarea diverselor unelte, metode și provocări ale cercetărilor la granița dintre științele umaniste clasice și metodele digitale. Aceste seminare lunare reprezintă o oportunitate pentru discutarea proiectelor și a studiilor de caz în domeniul științelor umaniste digitale. Seria este organizată de dr. Mihnea Dobre.
Detalii despre acest eveniment pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.