Lansare de carte „De la latină la limbile romanice”, de Adam Ledgeway, la Facultatea de Litere

Lansare de carte „De la latină la limbile romanice”, de Adam Ledgeway, la Facultatea de Litere

05 decembrie, 2017 in Evenimente, Știri

Facultatea de Litere a Universității din București organizează miercuri, 6 decembrie 2017, lansarea versiunii în limba română a cărții De la latină la limbile romanice. Schimbare morfosintactică și tipologică, al cărui autor este Adam Ledgeway, profesor la Universitatea din Cambridge și Doctor Honoris Causa al Universității din București.  Lansarea va fi găzduită de Biblioteca Facultății de Litere (str. Edgar Quinet, nr. 5-7), de la ora 18:00.

Alături de prof. Adam Ledgeway, în cadrul lansării va lua cuvântul rectorul Universității din București, prof. univ dr Mircea Dumitru. În plus, printre participanții la eveniment se vor număra și prof. univ. dr. Gabriela Pană Dindelegan (membru corespondent al Academiei Române), prof. univ. dr. Rodica Zafiu (director al Departamentului de Lingvistică al Universității din București), dr. Ștefan Colceriu (Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, Academia Română), și lect. univ. dr. Alexandru Nicolae (din partea echipei de traducători). Lansarea va fi moderată de prof. univ. dr. Emil Ionescu, decanul Facultății de Litere a Universității din București.

Versiunea în limba română a cărții publicate în limba engleză la Oxford University Press a fost tradusă de un colectiv de lingviști de la Facultatea de Litere și Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” (Raluca Brăescu, Adina Dragomirescu, Ionuț Geană, Alexandru Nicolae, Irina Nicula Paraschiv, Dana Niculescu; consultant: Ștefan Colceriu), având o postfață scrisă de prof. univ. dr. Gabriela Pană Dindelegan (membru corespondent al Academiei Române). Volumul a apărut la Editura Univers Enciclopedic Gold la sfârșitul lunii noiembrie 2017.

Laurențiu Barbu
Author:

În ciuda opiniei publice, Lorem Ipsum nu e un simplu text fără sens. El îşi are rădăcinile într-o bucată a literaturii clasice latine din anul 45 î.e.n., făcând-o să aibă...

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.