Lansarea cărții „Clipa aceea” la Universitatea din Bucureşti

Lansarea cărții „Clipa aceea” la Universitatea din Bucureşti


Marți, 30 octombrie 2018, Universitatea din București în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România și Editura Eikon organizează o prezentare a volumului de poezie „Clipa aceea”, de Elena Liliana Popescu, prof. univ. dr. la Universitatea din Bucureşti.
Evenimentul va avea loc în Sala de Festivități a Casei Universitarilor din București (Str. Dionisie Lupu, nr. 46) începând cu ora 17:00.
Cartea, apărută recent la Editura Eikon din Bucureşti, cu un cuvânt introductiv al autoarei și o prefaţă semnată de Dariusz Pacak, poet austriac de origine polonă, cuprinde poezii scrise între anii 1965 și 2018, din volumele „Ție” (1994), „Tărâmul dintre gânduri” (1997), „Imn Existenței” (2000), „Pelerin” (2003), „Cât de aproape – Lo cerca que estabas” (2007), „Dincolo de azur – Além do azul” (2012), poezii inedite („Acropolis”) și un capitol de referințe, cuprinzând texte semnate de 72 de oameni de cultură români și străini.
Evenimentul va fi moderat de Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon și se va încheia cu o scurtă lectură poetică. Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. Anca Irina Ionescu, lect. univ. dr. Duşiţa Ristin, lect. univ. dr. Joan Llinàs și prof. univ. dr. Elena Liliana Popescu.
Volumele de poezie publicate de Elena Liliana Popescu, care au stat la baza construcției cărții „Clipa aceea”, s-au bucurat de o receptare pozitivă. În acest sens, puteți consulta aici o serie de citate din referințele din volum, semnate de Dan Slușanschi, Solomon Marcus, Gheorghe Glodeanu, Raúl Lavalle și Antonino Caponnetto.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.