Volumul colectiv ,,Critică, marginalitate, cinism”, lansat la Librăria Cărturești

Volumul colectiv ,,Critică, marginalitate, cinism”, lansat la Librăria Cărturești

24 aprilie, 2017 in Evenimente, Știri

Miercuri, 26 aprilie 2017, va avea loc lansarea volumului colectiv Critică, marginalitate, cinism, apărut la Editura Universității din București. Editorii volumului sunt conf. univ. dr. Cristian Iftode, cadru didactic la Facultatea de Filosofie, și Cristina Voinea, doctorandă la Facultatea de Filosofie. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 la Librăria Cărtureşti, Café Verona (str. Arthur Verona, nr. 13-15).

La eveniment va avea loc o dezbatere despre cinism, critică socială şi condiţia marginalităţii, la care vor participa, alături de editorii volumului, Bogdan Ghiu, poet, eseist, reputat traducător de filozofie, și prof. univ. dr. Viorel Vizureanu, cadru didactic la Facultatea de Filosofie a Universității din București.

Volumul colectiv cuprinde 16 studii originale care abordează o serie de teme extrem de actuale: de la reflecţii filozofice cu privire la moştenirile cinismului antic, la depistarea avatarurilor cinismului în mediul online; de la problematizarea transgresiunilor din arta modernă şi contemporană la prezentarea unor cercetări în Arhivele Securităţii, oferind o imagine inedită cu privire la disidenţa din România ceauşistă.

Autorii acestui volum sunt Bogdan Ghiu, Cristian Iftode, Bogdan Rusu, Gabriel Badea, Liviu Iulian Cocei, Cristina Voinea, Constantin Vică, Laurențiu Staicu, Mihail-Valentin Cernea, Lorin Ghiman, Constantin Stoenescu, Octavian Buda, Corina Doboș, Dumitru Lăcătușu, Oana Camelia Șerban, Raluca Oancea, Silvia Făt şi Lazăr Radu Alexandru.

Mai multe detalii despre lansarea volumului Critică, marginalitate, cinism pot fi consultate pe pagina de facebook a evenimentului.

Volumul Critică, marginalitate, cinism poate fi achiziționat de la Librăria Universității din București (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12) sau online de pe site-ul Editurii Universității din București aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.