Lansarea volumului ”poetryartexchange (Romania/UK)” la Contemporary Literature Press

Lansarea volumului ”poetryartexchange (Romania/UK)” la Contemporary Literature Press

10 aprilie 2017 în Cercetare, Știri

Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universității din București, The British Council, Institutului Cultural Român și Ambasadei Irlandei, a lansat vineri, 7 aprilie 2017, ediția online a volumului colectiv poetryartexchange (Romania/UK), semnat de Claire Booker, Margento, Anna Maria Mickiewicz, Iulia Militaru, John Riley, Andra Rotaru, Steve Rushton, Aleksandar Stoicovici, Stephen Watts și editat de Violeta Baroană.

Volumul poetryartexchange este o carte a generației viitoare. Tot așa cum se schimbă vocile cântăreților de operă, ori de muzică ușoară, ori vocile actorilor, ceea ce face ca înregistrările să-și trădeze exact vârsta, a venit vremea schimbării pentru poezie, și nu numai: limbajul însuși se schimbă la față. Nu este vorba aici de o singură limbă. Engleza a devenit limba globului și a colonizat un mare număr de alte limbi, care limbi, la rândul lor, au colonizat și ele în felul lor limba engleză. Dacă în anii 1970, era absolut necesar să vorbești limba engleză, astăzi devine imperios necesar pentru poeți să știe să scrie direct în limba engleză.

Volumul poetryartexchange (Romania/UK) poate fi consultat și descărcat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.