Lunchtime Seminar cu tema “Induction: The history of a Philosophical Problem” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime Seminar cu tema “Induction: The history of a Philosophical Problem” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

10 decembrie, 2018 in Evenimente, Știri

Joi, 13 decembrie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Induction: The history of a Philosophical Problem, susținută de dr. Stathis Psillos. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Dr. Stathis Psillos este profesor de filosofia științei și metafizică în cadrul Departamentului de Filosofie și Istorie a Științei din cadrul Universității din Atena. În 1990 a încheiat un master în Istoria și Filosofia Științei și apoi un doctorat în Filosofia Științei în 1994, ambele la King’s College London. Între 1995 și 1998 a fost bursier postdoctoral al Academiei Britanice, în cadrul Departamentul de Filosofie al London School of Economics. Din 1999 predă la Universitatea din Atena. În 2008 a fost ales membru al Academiei Internaționale de Filosofie a Științelor (AIPS). A fost membru fondator și primul președinte al The European Philosophy of Science Association (din noiembrie 2007 până în octombrie 2009). Din septembrie 2009 este editor al Metascience.
Lunchtime Seminar este seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.