Lunchtime Seminar cu tema “Interwar Political Fiction: Possible Readings” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime Seminar cu tema “Interwar Political Fiction: Possible Readings” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

18 martie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 21 martie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Interwar Political Fiction: Possible Readings susținută de asist. univ. dr. Ștefan Firică. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Ștefan Firică a obținut doctoratul la Universitatea din București cu teza Authenticity. Theories and Applications in the Interwar Romanian Literature (2014). În prezent este asistent universitar la Facultatea de Litere a Universității din București, Departamentul de Studii Literare. A fost cercetător postdoctoral în cadrul Academiei Române (POSDRU /159/1.5/S/136077) în perioada 2014-2015, cu proiectul Strategies of (De-)Constructing Identities in the Interwar Romanian Prose. De asemenea, a lucrat ca asistent de cercetare în perioada 2011-2014 în cadrul Proiectului PN-II-ID-PCE-2011-3-0913 MARIS – Migration and Reshaping Identities in Romanian Travel Writings (1960-2010), Universitatea din București, Centrul de Cercetări Interdisciplinare în Studii Culturale Europene și Europene „Tudor Vianu” (CISCER), manager de proiect prof. univ. dr. Liviu Papadima. A scris o carte, Strategii ale (de)construcției identitare în proza ​​românească interbelică, și a publicat zeci de articole în reviste științifice, volume colective și reviste culturale.
Lunchtime Seminar este seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro. Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.