Lunchtime seminar cu tema “Kant’s critique of rational cosmology” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema “Kant’s critique of rational cosmology” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

25 septembrie, 2018 in Evenimente, Știri

Joi, 27 septembrie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Kant’s critique of rational cosmology susținută de Dr. Stephen Howard (bursier SSU-ICUB). Evenimentul va avea loc începând cu ora 13:30, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Dr. Stephen Howard și-a susținut teza de doctorat la Centre for Research in Modern European Philosophy, Kingston University, Londra, pe conceptul de forță (Kraft) la Kant și folosirea lui sistematică în filosofie. Până acum a publicat o serie de articole despre dinamica lui Leibniz în British Journal for the History of Philosophy, iar în momentul de față are în curs de publicare mai multe articole despre Kant. Dr. Howard a studiat la Universitățile Newcastle, Edinburgh și Kingston, a avut stagii de cercetare la Universitatea Paris 8 și Universitatea din Leipzig și o bursă post-doctorală la Universitatea din Leuven. Temele sale de cercetare sunt filosofia teoretică și scrierile natural-științifice ale lui Kant, legătura dintre metafizică și știința naturală în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea.
Seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, Lunchtime seminar reprezintă o ocazie ca membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.