Lunchtime seminar cu tema “Later Wittgenstein and Logical Necessity” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema “Later Wittgenstein and Logical Necessity” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

12 iunie, 2018 in Evenimente, Știri

Joi, 14 iunie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB), organizează un Lunchtime Seminar cu tema Later Wittgenstein and Logical Necessity, susținut de Sorin Bangu (University of Bergen/ IRH-ICUB Visiting Professor). Evenimentul va avea loc începând cu ora 13:30, în Sala de Seminare a SSU-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Sorin Bangu este profesor al Departamentului de Filosofie, Universitatea din Bergen, Norvegia. Înainte de a se alătura departamentului în toamna anului 2012, a predat la Universitatea din Cambridge (Departamentul de Istorie și Filosofie a Științelor) și la Universitatea din Illinois. A obținut titlul de Doctor în Filosofie de la Universitatea din Toronto și a studiat filosofia și matematica la Universitatea din București. Domeniul său de specializare și competență este filosofia contemporană a științei. Un loc central printre interesele sale academice îl ocupă filosofii Quine și Wittgenstein, și, mai general, epistemologia și istoria filosofiei analitice. Este implicat în activitățile Arhivelor Wittgenstein de la Universitatea din Bergen și este membru al colectivului editorial al seriei de cărți Nordic Wittgenstein Studies. A publicat numeroase articole în aceste domenii și a editat recent o carte intitulată Naturalizing Logico-Mathematical Knowledge: Approaches from Philosophy, Psychology and Cognitive Science, care urmează să apară în 2018 la editura Routledge. În anul 2012 a publicat The Applicability of Mathematics in Science: Indispensability and Ontology (Palgrave Macmillan).
Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.