Lunchtime seminar cu tema „RedExEd_Levant: Exotic Educational Migration to Ceaușescu’s Romania” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema „RedExEd_Levant: Exotic Educational Migration to Ceaușescu’s Romania” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB


Joi, 11 octombrie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea RedExEd_Levant: Exotic Educational Migration to Ceaușescu’s Romania susținută de Dr. Lorena Anton. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14.00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Dr. Lorena Anton este antropolog și cercetător în antropologie culturală la Universitatea din București. A obținut titlul de Doctor în Etnologie la Universitatea din Bordeaux – Segalen și la Universitatea din București. Este coordonator al grupului Memory Studies (Facultatea de Litere, Universitatea din București), membru al European Association of Social Anthropologists (EASA), membru al Société Internationale d’Ethnologie et de Folklore (SIEF) și The International Union of Anthropological and Ethnological Sciences (IUAES). În prezent, interesele sale de cercetare includ politicile europene privind reproducerea și mișcările de protest, istoria antropologiei și a etnologiei europene, precum și politicile românești privind îmbătrânirea, memoria și bunăstarea.
Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis atât membrilor Institutului și cercetătorilor asociați, cât și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre Lunchtime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.