Lunchtime seminar cu tema “Romanian modal verb configurations and phases” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema “Romanian modal verb configurations and phases” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

20 martie, 2018 in Cercetare, Știri

Joi, 22 martie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări din cadrul Universității din București organizează un lunchtime seminar cu tema Romanian modal verb configurations and phases, susținut de lect. univ. dr. Alexandru Nicolae, câștigător al unui grant ICUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13:30, în sala de seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Alexandru Nicolae a obținut titlul de doctor în lingvistică teoretică comparată în 2013 la Universitatea din București, în co-tutelă cu Universitatea din Cambridge. În prezent este lector în Departamentul de Lingvistică al Universității din București și cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române. Domeniul său de interes este reprezentat de structurile morfosintactice și dezvoltarea limbii române din perspectivă romanică diacronică și comparativă. În proiectul său din cadrul SSU-ICUB, lect. Alexandru Nicolae își propune să realizeze o analiză critică a ipotezei conform căreia verbele modale „a putea” și „a trebui” au același comportament sintactic.
Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre lunchtime seminar pot fi consultate aici.
 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.