Lunchtime seminar cu tema “The Art of Thinking and the Scientific Revolution” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema “The Art of Thinking and the Scientific Revolution” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB


Marți, 26 iunie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București a organizat un Lunchtime Seminar cu tema The Art of Thinking and the Scientific Revolution, susținut de Sorana Corneanu (Universitatea din București) și Koen Vermeir (CNRS Paris/ Profesor invitat SSU-ICUB). Evenimentul a avut loc începând cu ora 13:30, în Sala de Seminare a SSU-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Sorana Corneanu este conferențiar la Departamentul de Engleză al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București. A obținut două burse doctorale de cercetare Oxford (2005-2006) și Colegiul Noua Europă (2006-2007) și a fost cercetător la Huntington Library, San Marino, CA (octombrie 2011) și CHED, University of Queensland, Brisbane, Australia (iulie-octombrie 2012). Domeniul ei de cercetare și predare este istoria intelectuală a literaturii, filosofiei și științei din perioada modernă timpurie.
Koen Vermeir este cercetător la Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică. A studiat fizică teoretică, filosofia și istoria științei la Leuven, Utrecht și Cambridge, a fost cercetător la Max-Planck-Institute for the History of Science, Harvard University, și Harvard’s Radcliffe Institute for Advanced Studies, profesor invitat al ETH Zürich. Vermeir este specializat în istoria filosofiei și științei și este interesat de legătura dintre filosofia naturală, tehnologie și religie.
Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email aici.
Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.