Lunchtime seminar cu tema “Psychological Investigations of Art Response” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema “Psychological Investigations of Art Response” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB


Joi, 14 martie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Psychological Investigations of Art Response susținută de Ancuța Mortu, bursier SSU-ICUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Ancuța Mortu a obținut titlul de doctor în estetică de la EHESS (Centre de Recherches sur les Arts et le Langage, Paris) cu o teză despre genealogia esteticii psihologice. A fost Global Humanities Junior Research Fellow la Freie Universität Berlin în cadrul proiectului Thematic Network Principles of Cultural Dynamics,  finanțat de DAAD (2016). A publicat lucrări de cercetare în reviste academice precum Estetika, Nouvelle revue d’esthétique, Marges, Phenomenology and Mind etc. Domeniile sale de interes științific includ procesele mentale care stau la baza aprecierii estetice și modificările cognitive în estetica filosofică, teoria și istoria artei, mai ales relația acestora cu progresele recente ale științelor cognitive.
Lunchtime Seminar este seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.