Lunchtime seminar cu tema What can someone achieve through a fake eschatology? la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema What can someone achieve through a fake eschatology? la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

25 martie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 28 martie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează prelegerea What can someone achieve through a fake eschatology? susținută de Ana Petrache, bursier SSU-ICUB. Organizat în cadrul în cadrul seriei Lunchtime Seminar, evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Ana Petrache este filosof și a obținut un doctorat în filosofie la École Pratique des Hautes Etudes (științe religioase) și la Universitatea din București (științe politice). A fost bursier postdoctoral la Foundation for Interreligious and Intercultural Research and Dialogue, Universitatea din Geneva. Cercetările ei se concentrează asupra relației dintre religie și politică în Europa Occidentală din secolul al XX-lea, iar interesele sale de cercetare includ teologia politică, dialogul interreligios și ecumenic, filosofia politică și filosofia istoriei. În timpul studiilor doctorale și postdoctorale, a făcut parte din mai multe proiecte de cercetare la Universitatea din Fribourg, Elveția și la Institut Catholique de la Méditeranée, Marseille. Cartea ei, Gaston Fessard, un chrétien de rite dialectique?, a fost publicată la Cerf, 2017.
Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora
Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.