Malcolm Payne, profesor emerit al Universității Metropolitane din Manchester, Doctor Honoris Causa al Universității din București

Malcolm Payne, profesor emerit al Universității Metropolitane din Manchester, Doctor Honoris Causa al Universității din București

02 aprilie, 2019 in Actualitate, Comunicate de presă, Știri

Joi, 4 aprilie 2019, Universitatea din București va decerna distincția de Doctor Honoris Causa unuia dintre cei mai importanți activiști în domeniul Asistenței Sociale, specialistul Malcolm Payne, profesor emerit al Universității Metropolitane din Manchester, pentru întreaga sa activitate didactică, științifică și practică.

Malcolm Payne este profesor emerit al Universității Metropolitane din Manchester, docent al Universității din Helsinki, profesor la Universitatea Kingston și la Universitatea din Chichester.

Având numeroase publicații de referință în domeniu și cercetări fundamentale realizate în cei peste 30 de ani de activitate, Malcolm Payne a influențat domeniul asistenței sociale ca știință și profesie, dovadă fiind cele peste 12.000 de citări înregistrate de Google Scholar Citations, precum și cele 71 de intrări în Web of Knowledge. Astfel, portofoliul științific al profesorului Malcolm Payne conține numeroase realizări în diverse arii ale cunoașterii sociale. A publicat cărți, studii și articole la edituri prestigioase (RoutledgePolicy PressPalgrave Macmillan etc.), care au contribuit substanțial la dezvoltarea educației în domeniului asistenței sociale la nivel internațional. Cea mai renumită dintre ele, Modern Social Work Theory, a ajuns la cea de-a cincea ediție, fiind tradusă și în spaniolă, chineză, estonă, greacă, sârbo-croată, coreeană, portugheză, suedeză, daneză, rusă, română, persană și indoneziană.

Totodată, profesorul Payne este unul dintre cei mai prestigioși activiști ai științei, fiind keynote speaker la zeci, chiar sute de conferințe internaționale în domeniul asistenței sociale din întreaga lume (Australia, Anglia, Canada, Finlanda, Suedia, Spania, Slovacia, Portugalia, Cehia, Turcia, Polonia, Danemarca, Scoția, Japonia, SUA, Islanda, Coreea, Bulgaria, Norvegia, Rusia, Ungaria etc.), iar printre zecile de instituții organizatoare se numără și prestigioasa London School of Economics.

De asemenea, profesorul Malcolm Payne este un colaborator apropiat al mediului științific și profesional din România, contribuind la dezvoltarea academică și instituțională a asistenței sociale, iar cărțile și studiile domniei sale constituie o resursă bibliografică fundamentală pentru studenții de la facultățile de specialitate. Este membru de onoare în Boardul Revistei de Asistență Socială, o revistă cu tradiție în domeniu ce contribuie la diseminarea cercetărilor și politicilor în domeniul asistenței sociale, fiind indexată în multe baze de date internaționale și a participat în ultimii ani la numeroase întâlniri și conferințe de asistență socială organizate în România.

Prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Malcolm Payne, Universitatea din București onorează o personalitate prestigioasă a comunității științifice internaționale, o personalitate ce a marcat decisiv istoria gândirii și a practicii în domeniul asistenței sociale.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00, în sala ,,Constantin Stoicescu” a Palatului Facultății de Drept (Bvd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.