Începând cu luna ianuarie a anului 2019, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București pune la dispoziția copiilor interesați de lumea plantelor programul „Micul Botanist”, un nou modul de educație pentru mediu. Programul este susținut de Alpha Bank Romania, partener al Grădinii Botanice încă din anul 2010.
Programul educativ „Micul botanist” urmărește explorarea și investigarea lumii plantelor, a relației acestora cu alte organisme în vederea înțelegerii lumii vii, a locului nostru în natură, a necesității protejării naturii.
Programul cuprinde 14 teme, unele dintre ele cu două sau mai multe subiecte. Acestea vizează cunoașterea lumii fascinante a plantelor, pornind de la alcătuirea lor, până la oferta generoasă pe care ne-o fac, asigurându-ne hrană, adăpost, haine și leacuri pentru boli. Programul urmărește dezvoltarea unor atitudini și valori precum curiozitatea, spiritul de observație și receptivitate, spiritul de investigație, respectul față de plante și orice altă formă de viață, cooperarea, dar și toleranța față de opiniile celorlalți, preocuparea pentru un mod de hrănire sănătos, grija față de natură.
Activitățile din cadrul programului „Micul botanist” se vor desfășura în fiecare zi de joi, în intervalul orar 9-14. Durata unei activități este în medie de 50 minute.
Programul „Micul botanist” se adresează, în funcție de tema abordată, preșcolarilor și școlarilor. Vârsta minimă de participare este de 5 ani. Numărul maxim de participanți este de 15 / grupă. În cazul grupelor mari, acestea vor fi împărțite în două subgrupe astfel încât, în timp ce o subgrupă participă la una din temele oferite, cealaltă grupă să poată vizita serele sau muzeul.
Detalii despre temele din cadrul programului vor fi disponibile aici.