fbpx

Peste 8.000 de locuri bugetate, oferta Universității din București pentru candidații la admiterea 2022

Peste 8.000 de locuri bugetate, oferta Universității din București pentru candidații la admiterea 2022

Viitorii studenți, invitați să îi cunoască pe Humanum, Sociona, Geon, Machina și Numera, Supereroii UNIBUC

Toate detaliile cu privire la procesul de admitere la UB sunt disponibile pe www.admitere.unibuc.ro

Cu peste 8.000 de locuri bugetate scoase la concurs, Universitatea din București își așteaptă până pe 30 iulie candidații la sesiunea de vară a admiterii 2022. Acestora le vor fi alături, pe parcursul studenției, Humanum, Sociona, Geon, Machina și Numera, Supereroii UNIBUC.

Pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București – sesiunea de vară – se desfășoară pe tot parcursul lunii iulie 2022, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2022. Precizăm că fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților. De asemenea, menționăm că înscrierile pentru Facultatea de Matematică și Informatică a UB, care au debutat pe 23 iunie 2022, se vor încheia joi, 7 iulie 2022, la ora 12:00.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București oferă și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 4.459 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 3.250 de locuri bugetate.

Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 132 sunt destinate absolvenților de liceu situate în mediul rural și alte 110 locuri sunt alocate candidaților de etnie romă. Candidații proveniți din sistemul de protecție socială pot aplica pe cele 11 locuri la licență destinate lor, în timp ce persoanele cu cerințe educaționale speciale pot candida pe cele 9 locuri dedicate acestora. Menționăm că alte 50 de locuri sunt alocate candidaților care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de Universitatea din București.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

Programe noi de licență și de master, precum și un nou domeniu de studii universitare de  doctorat – noutățile admiterii 2022 la Universitatea din București

Pentru admiterea din 2022 – sesiunile iulie și septembrie – Universitatea din București propune câteva programe de studiu noi, dezvoltate ca răspuns la dinamica socio-economică actuală și la provocările viitorului. Este vorba despre programele de licență Psihologie – Științe cognitive (la Facultatea de Psihologie și Științele Educației), Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focșani, în sesiunea de toamnă) și Robotică (program comun al Facultății de Fizică și al Facultății de Matematică și Informatică, în sesiunea de toamnă), precum și de programele de master Psihologie: Psihoterapie focalizată pe emoții și Psihologie: Terapii cognitiv- comportamentale (la Facultatea de Psihologie și Științele Educației).

Nu în ultimul rând, Școala Doctorală de Sociologie a Facultății de Sociologie și Asistență Socială va organiza admitere, pentru anul 2022-2023, la primul domeniu de studii universitare de doctorat în Asistență socială acreditat în România.

Universitatea din București, locul unde cresc Supereroii

Adevărate spații ale devenirii, în care Supereroii își descoperă și își dezvoltă puterile de a schimba lumea în bine, cele 19 facultăți ale Universității din București oferă candidaților un proces de admitere mixt – online și offline. Informații detaliate despre modalitățile de admitere la studiile de licență ale celor 19 facultăți pot fi consultate aici. În ceea ce privește programele de master din oferta educațională a Universității din București, modalitățile de admitere pot fi accesate aici.

Odată devenit student al Universității din București, fiecare tânăr va fi ghidat de Supereroul potrivit pentru atingerea aspirațiilor lui.

Astfel, dacă ești orientat spre auto-cunoaștere și descoperirea de noi înțelesuri ale spiritului și ale lumii, sau dacă îți dorești să aprofundezi și să susții diversitatea umană și bogăția culturală a acestei lumi, Humanum îți va ghida studenția la Facultățile de Filosofie, Istorie, Litere, Limbi și Literaturi străine, Teologie Baptistă, Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și Teologie Romano-Catolică. Descoperă-l pe Humanum și toate superputerile pe care le deține pe https://supereroi.unibuc.ro/humanum.

Și Sociona te așteaptă să descoperi viața de student la Facultățile de Administrație și Afaceri, Drept, Jurnalism și Științele Comunicării, Psihologie și Științele Educației, Sociologie și Asistență Socială și Științe Politice. Dacă ești preocupat ca lucrurile să funcționeze bine în comunitatea ta, acolo unde îți dorești să contribui la construirea de instituții responsabile ori la promovarea și protejarea drepturilor omului, Sociona îți va fi cea mai bună prietenă. Descoper-o pe Sociona și toate superputerile ei pe https://supereroi.unibuc.ro/sociona.

Dacă îți dorești ca, prin ceea ce faci zilnic, să aduci armonie între oameni și natură, dacă te preocupă prevenirea, prin știință, a dezastrelor naturale și protejarea naturii și a resurselor pământului, Geon îți va fi camarad în călătoria studențească la Facultățile de Biologie, Geografie și Geologie și Geofizică ale Universității din București. Descoperă-l pe Geon aici: https://supereroi.unibuc.ro/geon.

Pe de altă parte, dacă vrei să muncești pentru un viitor mai bun pentru oameni și roboți, sau dacă vrei să deschizi, prin știința și munca ta, noi orizonturi pentru diverse forme de inteligență, te invităm să faci cunoștință cu Machina, care te așteaptă să descoperi viața de student la specializări precum Biochimie Tehnologică, Fizică Tehnologică sau Calculatoare și Tehnologia Informației. Descoper-o pe Machina și toate superputerile pe care le deține pe https://supereroi.unibuc.ro/machina.

Nu în ultimul rând, dacă îți dorești să ai puterea de a transforma viața în chimie și chimia în viață, sau dacă vrei să lupți pentru viață prin stăpânirea numerelor, Numera te va însoți în călătoria studențească la Facultățile de Chimie, Fizică și Matematică și Informatică ale Universității din București. Descoper-o pe Numera și toate superputerile pe care le deține pe https://supereroi.unibuc.ro/numera.

Cazare în căminele UB și acces gratuit în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” pentru candidații la admiterea 2022

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București le asigură, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea se va face la Căminul D Grozăvești (Splaiul Independenței nr. 204) și va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate.

De asemenea, candidații pot beneficia, alături de alte trei persoane, și de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București, zilnic, până pe 30 iulie 2022, în intervalul orar 8:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube.

În plus, candidații sunt sfătuiți ca, în funcție de opțiuni, să urmărească atât website-urile, cât și paginile de pe conturile de socializare ale facultății/facultăților care îi interesează, pentru a fi la curent cu informațiile utile privitoare la admitere.

SECŢIUNE ACCESIBILIZATĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI DE VEDERE

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services