Poeții români sunt invitați să participe la Concursul Național pentru Traducerea Poeziei Românești „Lidia Vianu Translates”

Poeții români sunt invitați să participe la Concursul Național pentru Traducerea Poeziei Românești „Lidia Vianu Translates”

03 august, 2018 in Actualitate, Știri

În perioada august-octombrie 2018, poeții români de pretutindeni sunt invitați să se înscrie la a doua ediţie a Concursului Naţional pentru Traducerea Poeziei Româneşti „Lidia Vianu Translates”, fondat de Lidia Vianu și organizat în parteneriat cu Universitatea din București.
Concursul se desfășoară anual și  este deschis tuturor poeților contemporani care scriu poezie în limba română: celor consacraţi, în primul rând, dar şi celor care nu au publicat până acum.
Premiul oferit constă în traducerea în limba engleză a poemelor trimise şi publicarea lor bilingvă. Astfel, poemele câștigătoare vor fi traduse de Lidia Vianu în engleză și vor fi publicate în volum (atât pe hârtie, cât și online, la „Contemporary Literature Press”) până la 1 aprilie 2019.
Pentru a se înscrie în concurs, candidaţii sunt rugaţi să trimită la adresa lidia.vianu@gmail.com un singur document word care să conțină maximum 5 pagini A4 cu poemele în limba română (un poem pe pagină), editate la 1.5 rânduri, Times New Roman 12, și un scurt CV, care să includă numărul de telefon şi adresa de email.
Pentru ediţia din acest an, înscrierile la concurs se fac până la data de 1 octombrie 2018, iar rezultatele se vor comunica la 1 noiembrie 2018.
Mai multe informații despre Concursul Național pentru Traducerea Poeziei Românești „Lidia Vianu Translates” găsiți pe pagina de Facebook.
Concursul, care își propune promovarea poeziei românești în lume, este organizat de Lidia Vianu în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Institutul Cultural Român, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Uniunea Scriitorilor din România, British Council, Headsome Communication şi Bloodaxe Books din Marea Britanie.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.