Joi, 30 mai 2024, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) organizează online un webinar dedicat prezentării ofertei de burse doctorale și postdoctorale „Marie Sklodowska-Curie” (MSCA). Evenimentul va avea loc în intervalul orar 10:00-12:30.
Prezentarea va fi realizată de reprezentanţi ai Comisiei Europene care vor oferi informaţii relevante cu privire la aceste apeluri şi la oportunităţile de aplicare pentru bursele doctorale și cele postdoctorale.
Membrii comunității academice a Universității din București pot lua parte la webinar prin înregistrarea la acest link până la data de 28 mai 2024, ora 16:00. Limba de comunicare a evenimentului va fi engleza.
Mai multe informații despre webinar pot fi consultate aici.
Cui se adresează bursele doctorale MSCA
Rețelele doctorale MSCA pun în aplicare programe de doctorat pentru formarea doctoranzilor atât în mediul academic, cât și în alte sectoare, inclusiv în sectorul industrial și în întreprinderi. Cererea de propuneri pentru 2024, cu un buget de 608,6 milioane de euro se deschide pe 29 mai 2024 și se va încheia pe 27 noiembrie 2024. Mai multe detalii despre această oportunitate pot fi consultate aici.
Cui se adresează bursele (post)doctorale MSCA
La bursele (post)doctorale Marie Sklodowska-Curie se pot înscrie cercetătorii Universității din București de orice vârstă, naționalitate și din orice domeniu, cu diplomă de doctorat și cu maximum 8 ani de experiență în cercetare, care doresc să-și sporească potențialul creativ și inovator.
Bursele de studii postdoctorale MSCA consolidează potențialul creator și inovator al cercetătorilor care dețin un doctorat și care doresc să dobândească noi competențe prin formare avansată și prin mobilitate internațională, interdisciplinară și intersectorială. Finanțarea va fi disponibilă pentru cercetătorii care-și propun să realizeze proiecte revoluționare de cercetare și inovare în Europa și în întreaga lume. Cu un buget total de 417.2 de milioane euro, call-urile s-au deschis pe 10 aprilie 2024 și se vor încheia pe 11 septembrie 2024. Mai multe detalii despre această oportunitate pot fi consultate aici.
Cu un buget total de 1,23 miliarde de euro pentru perioada 2023-2025, Acțiunile Marie Skłodowska-Curie sprijină cercetători din întreaga lume, în toate etapele carierei lor și în toate disciplinele. Ele se adresează și instituțiilor, prin sprijinirea unor programe de doctorat și postdoctorale, precum și a unor proiecte colaborative excelente de cercetare și inovare, prin sporirea atractivității și a vizibilității instituțiilor la nivel mondial și prin încurajarea cooperării dincolo de mediul academic, inclusiv cu marile companii și cu IMM-urile.
Acțiunile Marie Skłodowska-Curie, ce poartă numele cercetătoarei de origine polono-franceză, dublu laureată a premiilor Nobel, renumită pentru activitatea sa privind radioactivitatea, sprijină cercetători excepționali în toate etapele carierei lor, indiferent de naționalitate. Programul este deschis tuturor domeniilor de cercetare și inovare.
Mai multe detalii despre aceste apeluri pot fi consultate aici.