Prima dezbatere din campania #AlCuiEVotulMeu, la Universitatea din București

Prima dezbatere din campania #AlCuiEVotulMeu, la Universitatea din București

20 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 15 mai 2019, Universitatea din București a organizat dezbaterea „Votul meu și Big Data”. Evenimentul a avut loc la Facultatea de Istorie și i-a avut ca invitați pe Constantin Vică (Centrul de Cercetare în Etică Aplicată), Cristina Voinea (Centrul de Cercetare în Etică Aplicată), Gabriel Hâncean (Departamentul de Sociologie; Grupul de Cercetare a grafurilor și rețelelor sociale GraphNets) și Mihaela Turcu (Campania #DeDataAstaVotez, Parlamentul European).

La intersecția dintre filosofie, sociologie și istorie, discuția despre însemnătatea votului nostru și nevoia de gândire critică într-o societate tot mai digitalizată capătă valențe teoretice care privesc chiar natura conviețuirii noastre.

Plecând de la trecerea în revistă a campaniilor desfășurate de Parlamentul European vizavi de alegerile europarlamentare evenimentul a prilejuit o discuție despre rețele online și offline, comunități, instrumente online și alegeri democratice.

Două dintre problemele care joacă un rol semnificativ în redefinirea relațiilor de putere dintre marile companii, cetățeni și partide politice, sunt în opinia contributorilor la dezbatere: opacitatea algoritmică și asimetria informațională dintre furnizori și consumatori de produse și servicii digitale.

În acest sens, invitații au subliniat importanța unei informări cât mai atente a alegerii surselor de informare și a cultivării vigilenței în spațiul online.

Dezbaterea „Votul meu și Big Data” face parte din Campania #AlCuiEVotulMeu, organizată de UB.

Evenimentul este urmat de discuția intitulată „Omul culturii, omul cetății” care va avea loc joi, 23 mai, începând cu ora 16:00, în Sala „Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.