Prof. Lucian Ciolan, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației a UB, unul dintre editorii volumului „Doing Educational Research. Overcoming Challenges in Practice”

Prof. Lucian Ciolan, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației a UB, unul dintre editorii volumului „Doing Educational Research. Overcoming Challenges in Practice”

09 iulie, 2019 in Actualitate, International, Știri

Prof. univ. dr. Lucian Ciolan, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul UB și președintele Asociației Române de Cercetare în Educație este unul dintre editorii volumului „Doing Educational Research. Overcoming Challenges in Practice”, publicat de prestigoasa editură Sage. Volumul este prima apariție editorială sub egida EERA (European Educational Research Association).

În calitate de membru al Consiliului EERA, Lucian Ciolan, alături de alte trei colege de la universități europene renumite din Norvegia, Germania și Portugalia, a inițiat și coordonat o lucrare unică în peisajul literaturii de specialitate, în care echipe experimentate de cercetători în educație din Europa prezintă, într-o manieră reflexivă, principalele provocări cu care s-au confruntat în proiectele lor. Scopul principal este acela de a oferi oportunități de învățare bazate acestor experiențe, care să contribuie la creșterea calității cercetării educaționale.

Contribuția UB / ARCE la acest volum este concretizată și într-un capitol elaborat de un grup de profesori din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, care a realizat cercetări de anvergură în ultimii trei ani cu privire la starea de bine a copiilor și la impactul acesteia asupra calității educației: Shaping the Research Puzzle in an Intervention Project (Romiță Iucu, Lucian Ciolan, Anca Nedelcu, Cătălina Ulrich-Hygum).

Mai multe detalii pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.