Joi, 18 martie 2021, Interdisciplinary School of Doctoral Studies vă invită la conferința online “Cognition in Language: Verbs of Physical Contact in Romanian”, susținută de prof. univ. dr. Emil Ionescu, cadru didactic și decan al Facultății de Litere a UB.
Discuția își propune să arate că faptele legate de acceptabilitatea în comunicarea anumitor propoziții referitoare la contactul fizic nu pot fi explicate prin factori lingvistici sau socio-lingvistici. Explicația este mai degrabă oferită de interfața dintre domenii conceptuale motivate în mod independent și expresia lor în limbajul natural.
Interesele de cercetare ale invitatului includ teoria și filosofia limbajului, teorii lingvistice contemporane și aplicații moderne ale teoriilor în România.
Limba de comunicare a conferinței este româna. Pentru a primi datele de acces, persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de participare aici, până în ziua conferinței, la ora 17.00.
Despre seria de conferințe ISDS-UB
Ajunse deja la a VII-a ediție, conferințele ISDS au fost lansate la sfârșitul anului 2019, cu scopul de a stimula cercetările interdisciplinare și de a face cunoscute rezultatele acestora, atât comunității academice, cât și publicului larg.
ISDS-UB, trei ani de la înființare
Interdisciplinary School of Doctoral Studies a fost înființată în anul 2018, cu scopul de a oferi tinerilor cercetători oportunitatea de a-și desfășura cercetarea într-un mediu de cercetare interdisciplinar. Studiul și cercetarea la ISDS-UB sunt organizate exclusiv în limbi de circulație internațională, în toate cele 19 domenii de doctorat în care Universitatea din București oferă studii doctorale, dar și în cadrul unor grupuri de cercetare și de pregătire interdisciplinară (IRTG-uri) în care profesorii, cercetătorii și doctoranzii din diferite domenii colaborează în vederea realizării unor cercetări inovative.
În prezent, trei astfel de grupuri sunt funcționale:
- Mind, Language, and Cognition-Biology – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile informatică, lingvistică, matematică, psihologie și filosofie;
- Complex Systems Disentanglement through Data Analysis – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile geografie, matematică, fizică și sociologie.
- Natural Resources & Social-Ecological Systems – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile geologie, geografie, istorie și științe politice.
Pentru mai multe informații privind activitatea Școlii Doctorale, puteți accesa site-ul oficial ISDS – UB aici.
Mai multe informații despre invitatul celei de-a VII-a ediții a conferințelor ISDS – UB pot fi consultate aici.