Profesorul José Luis Molina, invitat special în cadrul workshop-ului internațional “Analyzing multiple networks from diverse perspectives”

Profesorul José Luis Molina, invitat special în cadrul workshop-ului internațional “Analyzing multiple networks from diverse perspectives”


În perioada 15 – 26 septembrie 2018, echipa proiectului iCoNiC din cadrul grupului interdisciplinar GraphNETS, Institutul de Cercetare al Universității din București, organizează workshop-ul omnibus Analyzing multiple networks from diverse perspectives. Evenimentul multidisciplinar, care va avea loc la Universitatea din București și la Universitatea de Vest din Timișoara, abordează numeroase subiecte de interes precum rețelele personale, rețelele transnaționale (de migrație), rețelele de coautorat în știință și rețelele semantice, reunind astfel abordări din științele sociale, informatică, lingvistică, etică și științele umaniste.
Invitatul special al evenimentului este profesorul José Luis Molina, de la Departamentul de Antropologie Socială și Culturală, Universitatea Autonomă din Barcelona, care va susține două prelegeri plenare despre rețelele personale. Împreună cu profesorul José Luis Molina, Adina Nergheș-Lee, de la Digital Humanities Group at the KNAW Humanities Cluster, și Angelina Irena Kussy, de la Departamentul de Antropologie Socială și Culturală, Universitatea Autonomă din Barcelona se vor alătura activităților workshop-ului.
Deschiderea oficială a evenimentului are loc la Universitatea de Vest din Timișoara, sâmbătă, 15 septembrie 2018, ora 09:30, în a doua zi a celei de-a cincea Conferințe Internaționale a Societății Sociologilor Români, cu tema Living in a liquid society.
A doua parte a workshop-ului, care va avea loc la Universitatea din  București în perioada 17 – 26 septembrie 2018, analizează rețelele sociale din mai multe perspective și are o secțiune dedicată rețelelor semantice. Deschiderea acestei sesiuni va avea loc pe 17 septembrie 2018 la Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, începând cu ora 09:30, cu o prelegere a profesorului José Luis Molina. Accesul este liber.
Mai multe informații despre workshop și secțiunile sale găsiți aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.