Profesorul Miklós Rédei va susține o prelegere în cadrul Seminarului de cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică

Profesorul Miklós Rédei va susține o prelegere în cadrul Seminarului de cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică

01 aprilie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 3 aprilie 2019, Miklós Rédei, profesor la Departamentului de Filosofie, Logică și Metode Științifice al London School of Economics and Political Science, va susține o prelegere în cadrul Seminarului de cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00 în Amfiteatrul „Titu Maiorescu” al Facultății de Filosofie (Splaiul Independenței, nr. 204).
Prelegerea va aborda relația dintre fizică și matematică, o relație tensionată din cauza interdependenței lor. Conferința urmărește să analizeze modul în care este percepută și articulată această tensiune de către fizicieni, matematicieni și fizicieni matematici. În cadrul evenimentului vor fi identificate unele dintre sursele acestei tensiuni și se va argumenta că această tensiune este, în fapt, naturală și benefică pentru ambele părți. De asemenea, conferința va explica de ce precizia matematică nu este, de cele mai multe ori, binevenită în matematică.
Seminarul de Cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică are loc săptămânal, în fiecare miercuri, de la ora 18, la Facultatea de Filosofie a Universității din București. Acest seminar dorește să fie un cadru prielnic în care cercetători (masteranzi, doctoranzi, profesori, cercetători) în domeniul filosofiei pot aduce în atenția comunității științifice rezultatele (parțiale sau finale) ale cercetărilor lor. Mai multe detalii cu privire la Seminar pot fi obținute la adresele de mail dana.jalobeanu@filosofie.unibuc.ro și paulapompilia@yahoo.com.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.