Provocările şi perspectivele studentului în Europa, dezbătute la Universitatea din Bucureşti

Provocările şi perspectivele studentului în Europa, dezbătute la Universitatea din Bucureşti


Universitatea din Bucureşti, în parteneriat cu Asociația „Proiect Europa Unită”, continuă ciclul dezbaterilor despre proiectul Uniunii Europene și organizează miercuri, 17 octombrie 2018, evenimentul Student în Europa – proiecte şi realităţi.
Dezbaterea va debuta la ora 16:00 și va avea loc în sala „Constantin Stoicescu” a Palatului Facultăţii de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).
Evenimentul va aduce în prim-plan experiența de studiu internaţional şi schimbul intercultural de care studenţii beneficiază prin intermediul diferitelor programe de mobilitate în spaţiul european.
Prin dialogul direct cu studenţii participanţi, dezbaterea îşi propune să evalueze impactul pe care programele de mobilitate internaţională îl au asupra studenţilor, modul în care acestea influenţează schimbările în carierele lor, dar şi gradul în care opţiunile şi perspectivele lor se diversifică în urma acestor schimburi interculturale.
Astfel, la eveniment vor lua parte profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, profesorul Liviu Papadima, prorector al UniBuc, jurnalistul Radu Comănescu, precum și președintele Erasmus Student Network UniBuc Bogdan Stoica. De asemenea, la dezbatere sunt așteptați studenţii Universităţii din Bucureşti care au beneficiat de bursă Erasmus+, alături de studenţii străini care au optat pentru Universitatea din Bucureşti ca destinaţie a experienţei lor de studiu internaţional.
Universitatea din Bucureşti este integrată într-o puternică comunitate internaţională, având peste 300 de acorduri de colaborare bilaterală cu universităţi din 52 de ţări. Anual, peste 1000 de studenţi ai Universităţii din Bucureşti efectuează, în cadrul unui mare număr de programe academice, stagii de formare sau de specializare în universităţi din Europa de Vest, S.U.A., Canada, Japonia etc.
Agenda evenimentului poate fi accesată aici. Limba dezbaterii este engleza.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.