„Romania’s entangled traumatic pasts”, travelling seminar în București

„Romania’s entangled traumatic pasts”, travelling seminar în București

11 martie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri, Student

În perioada 13 -14 martie 2019, Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București, împreună cu EUROM (European Observatory on Memories), organizează travelling seminarul „Romania’s entangled traumatic pasts”. Evenimentul, coordonat de lector. dr. Caterina Preda, va consta într-o serie de discursuri și vizite ghidate la unele dintre cele mai emblematice locuri de comemorare și memorializare din București și Jilava. De asemenea, acesta va oferi studenților și cercetătorilor posibilitatea de a descoperi urmele Holocastului în România, precum și diverse inițiative de memorializare a trecutului comunist, atât la nivel oficial, cât și la nivelul siturilor memoriale.
Participanții vor vizita unele dintre cele mai emblematice locații, cum ar fi Memorialul Holocaustului din București, Memorialul Jilava, „80 est” (un apartament comunist) și se vor putea alătura turului pietonal dedicat totalitarismului, care va avea loc în centrul Bucureștiului.
Mai multe informații despre eveniment și programul integral al acestuia pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.