S-a dat startul înscrierilor la cea de-a IV-a ediție a semimaratonului „Geopark Challenge”

S-a dat startul înscrierilor la cea de-a IV-a ediție a semimaratonului „Geopark Challenge”

02 aprilie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Pe 29 aprilie 2018, la ora 10:00, va debuta cea de-a IV-a ediție a celui mai important eveniment sportiv organizat de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, la inițiativa Voluntarilor pentru Geoparc, „Geopark Challenge – Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului”.
„Geopark Challenge – Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului” se adresează tuturor iubitorilor de alergare care au cel puțin 18 ani împliniți, inclusiv în ziua evenimentului. Participanții se pot înscrie în concurs alegând una dintre probe și categoria, astfel: Semimaraton – categoria masculin sau feminin la una dintre grupele de vârstă 18 – 34 de ani; 35 – 44 de ani; 45 – 54 de ani sau peste 55 de ani. Proba de ștafetă se va desfășura în echipe de câte doi participanți, în regim open, fiind acceptate ștafete masculine, feminine sau mixte. Proba de cros se va desfășura de asemenea în regim open, pe două categorii: masculin și feminin.
Dacă în anii precedenți acest eveniment s-a rezumat la o competiție de cros menită să promoveze Cetatea Regală a Hațegului, începând cu această ediție, iubitorii de alergare sunt invitați la „Geopark Challenge – Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului”. Astfel, de anul acesta, competiției de cros i se adaugă una de semimaraton și o alta de ștafetă.
Astfel, traseul semimaratonului va avea o lungime de 23,49 km cu punctul de start în orașul Hațeg și cu cel de sosire la Cetatea Mălăiești, comuna Sălașu de Sus. În cadrul competiției va fi organizată și proba de ștafetă, care va avea punctul de plecare în orașul Hațeg, cu punctul de schimbare a ștafetei, după parcurgerea unei distanțe de 11,75 km, în satul Bărăștii Hațegului, comuna Sîntămăria Orlea și sosirea la Cetatea Mălăiești, după parcurgerea unei alte distanțe de 11,75 km. Competiția destinată crosului, în lungime totală de 3,4 km, își schimbă din acest an traseul, având punctul de plecare lângă Primăria comunei Sălașul de Sus și finish-ul tot la Cetatea Mălăiești.
Câștigătorii locurilor I, II și III ai fiecărei categorii vor fi premiați, iar toți participanții care trec linia de finish vor fi recompensați cu diplome și medalii.
Detalii privind competiția, regulamentul, formularul de înregistrare și plată online pot fi accesate aici, dar și pe pagina de facebook Geopark Challenge – Semimaratonul cetăților din Țara Hațegului.
Evenimentul este organizat de Voluntarii pentru Geoparc, susținuți de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc cu statut Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și de Asociaţia Drag de Haţeg, în parteneriat cu Asociația Wild Roots, Asociația Intercomunală Țara Hațegului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Destinația de Ecoturism Țara Hațegului – Retezat, Asociația Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală, cu sprijinul Primăriei orașului Hațeg, Primăriei comunei Sălașu de Sus și Primăriei comunei Sîntămăria Orlea.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.