Săptămâna Culturii Americane la Universitatea din București

Săptămâna Culturii Americane la Universitatea din București

29 octombrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri, Student

În perioada 5 – 9 noiembrie 2018, proiectul „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” continuă printr-o serie de manifestări în cadrul „Săptămânii Culturii Americane”. Organizat în colaborare cu Comisia Fulbright Româno-Americană și cu Ambasada SUA în România, evenimentul își propune să exploreze diversitatea culturii americane contemporane prin intermediul unor prelegeri, proiecții și ateliere dedicate literaturii, filmului, teatrului și instituțiilor politice.
Deschiderea oficială va avea loc luni, 5 noiembrie 2018, ora 14:00, la Sala de Consiliu a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, în prezența conf. univ. dr. Sorin Costreie, Prorector Relații Internaționale al Universității din București, a lui Scott A. Reese, atașat cultural, Ambasada SUA în România, și a conf. univ. dr. Octavian Roske, directorul Departamentului de Engleză al Universității din București, care vor susține scurte intervenții. Ceremonia de deschidere va fi urmată de conferința oferită de Scott A. Reese pe tema U.S. Political Institutions.
Zilele următoare sunt dedicate prelegerilor unor invitați precum Theresa L. Burriss (Radford University, SUA), Barbara Nelson (Universitatea din București) și Monica Cure (U.S. Fulbright Scholar, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași).
Săptămâna culturii americane va include și o sesiune de informare despre bursele Fulbright și oportunitățile de studiu independent în Statele Unite, susținută de Corina Dănăilă și Mihaela Doagă, de la Comisia Fulbright Româno-Americană.
Evenimentul se va încheia vineri, 9 noiembrie, cu un atelier interactiv de teatru organizat de dramaturgul Trent Sanders (University of Tennessee, Knoxville, SUA/Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca), actualmente bursier Fulbright în România.
Programul complet al Săptămânii Culturii Americane la Universitatea din București poate fi consultat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.