Săptămâna Culturii Spaniole și Hispano-Americane la Universitatea din București

Săptămâna Culturii Spaniole și Hispano-Americane la Universitatea din București

19 aprilie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Proiectul „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” (SIUB) continuă în perioada 23-27 aprilie 2018 prin organizarea unor serii de evenimente dedicate culturii spaniole și hispano-americane.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 24 aprilie 2018, începând cu ora 15:00, în Sala „Constantin Stoicescu” a Palatului Facultăţii de Drept, în prezenţa reprezentanţilor misiunilor diplomatice a Spaniei şi ale ţărilor hispano-americane la Bucureşti, a conducerii Universităţii din Bucureşti şi a conducerii Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine. Evenimentul va fi moderat de doamna Clara Flores Aguilera, actriţă la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti.
Pe parcusul săptămânii, participanţii vor putea asista la proiecţii de filme şi documentare, la discuţii pe teme de actualitate, la prezentări de carte, la concursuri de traducere, seri de lectură şi ateliere de milonga şi tango. Programul complet al manifestărilor dedicate culturii spaniole și hispano-americane poate fi accesat aici.
Printre invitaţi se vor număra lect. univ. dr. Răzvan Pantelimon, cadru didactic la Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi scriitorul şi criticul literar Marius Chivu.
Manifestările Săptămânii Culturale Spaniole şi Hispano-americane se vor încheia vineri, 27 aprilie 2017, la ora 19:00, la Institutul Cervantes, cu un recital de chitară al grupului Dúo Kitharsis.
Pentru participarea la evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Cărţii din 23 aprilie şi la recitalul de chitară din 27 aprilie, de la Institutul Cervantes, persoanele interesate sunt rugate să trimită un mesaj prin care să-şi confirme prezenţa la următoarea adresă: cultbuc@cervantes.es.
Pentru atelierul de milonga din 26 aprilie, persoanele interesate sunt rugate să se inscrie trimiţând un mesaj la următoarea adresă: melania.stancu@lls.unibuc.ro.
Săptămâna Culturii Spaniole și Hispano-Americane este organizată de Departamentul de Lingvistică Romanică, Limbi şi Literaturi Iberoromanice şi Italiană, în colaborare cu Institutul Cervantes, Ambasada Regatului Spaniei în România şi cu Direcţia Relaţii Internaţionale (Biroul Erasmus) a Universităţii din Bucureşti.
Coordonatorii evenimentului sunt lect. univ. dr. Melania Stancu și lect. drd. Borja Mozo Martin, iar co-organizatori lect. univ. dr. Mioara Angheluță, lect. univ. dr. Mihaela Ciobanu și lect. univ. dr. Aura Bunoro.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.