Școală de vară în cadrul proiectului Erasmus+ PARIS la Enna, Sicilia

Școală de vară în cadrul proiectului Erasmus+ PARIS la Enna, Sicilia


În perioada 17-28 iunie 2019 va avea loc, în cadrul proiectului Erasmus+ Teaching Partnership Addressed to Refugees`s Instances Strenghtening (PARIS), o școală de vară ce va avea drept țintă formarea de competențe de consiliere psihologică, de jurisprudență internațională și de comunicare interculturală în lucrul cu migranții și refugiații. Evenimentul se va desfășura în localitatea Enna, Sicilia, Italia.

Persoanele interesate de participarea în cadrul proiectului trebuie să depună, în perioada 13-31 mai 2019, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației sau la Biroul Erasmus+ al Universității din București, un dosar de aplicație care să conțină un curriculum vitae la zi, cu date de contact, scrisoare de intenție, în care se va specifica motivul aplicației la Școala de vară, copii după documente referitoare la activitatea extracurriculară (acțiuni de voluntariat etc), precum și o copie după un certificat de cunoaștere a limbii engleze (cel puțin nivel B2).

Sunt disponibile 10 locuri pentru studenții din toate ciclurile de studii (licență, master și doctorat) ai Universității din București, cu precădere pentru cei care se pregătesc în domenii de studiu umaniste.

În cadrul școlii de vară, se vor asigura banii necesari pentru cheltuielile de transport, cazare (hotelul Universității Enna Kore – camere cu 2, 3 și patru paturi, în regim de hotel de 3*) și masă (3 mese pe zi), pe toată durata evenimentului. Pe durata școlii se va vizita și un centru care găzduiește și gestionează problemele refugiaților din Sicilia.

Fiecare cursant va putea alege între două combinații de cursuri – consiliere psihologică / jurisprudență internațională și comunicare interculturală. Fiecare curs are o secțiune teoretică și una aplicativă, bazată pe analize și studii de caz.

La finalul școlii de vară participanții vor primi diplome de participare și credite din partea Universității din București.

Mai multe informații despre proiectul Erasmus+ Teaching Partnership Addressed to Refugees`s Instances Strenghtening (PARIS) pot fi accesate aici sau pot fi obținute la adresa de mail violeta.rotarescu@fpse.unibuc.ro, persoană de contact: conf. univ. dr. Violeta Rotărescu.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.