În perioada 22-24 iunie 2022, a avut loc a XIII-a ediție a simpozionului internațional al Societății de Cataliză din România, organizat în colaborare cu Facultatea de Chimie a Universității din București.
Evenimentul, desfășurat la Băile Govora (Vâlcea) și intrat deja în tradiția internațională, s-a bucurat de participarea a 11 universități și companii din Europa, printre care și Universitatea din București.
Scopul acestuia a fost acela de a stabili un dialog între comunitățile academice și cele industriale, în care sunt implicați și doctoranzi și masteranzi. Astfel, discuțiile au vizat cele mai recente evoluții din domeniul catalizei și tendințele de dezvoltare ale acesteia.
Astfel, conferințele, prezentările orale și posterele de la această ediție au dezbătut subiecte din tematica catalizei heterogene și omogene și biocatalizei, integrarea teoriei cu practică, sinteza de materiale și ansambluri moleculare complexe, precum și caracterizarea avansată a materialelor.
Simpozionul a fost precedat de Școala de vară “Catalysis for promising future”, desfășurată în perioada 20-21 iunie 2022. Cursurile din cadrul acestei școli de vară au fost oferite masteranzilor și doctoranzilor interesați de domeniul catalizei și al materialelor avansate de către profesori și cercetători români cu o bogată experiență în domeniu și de profesori de la universități europene de prestigiu precum Universitatea din Valencia, Universitatea din Leuven, Universitatea din Toulouse, Universitatea din Lille și Universitatea din Normandia.
Facultatea de Chimie a UB a fost co-organizatorul celor două evenimente. În ambele activități au fost implicați 14 masteranzi de la masterul de chimia materialelor avansate și doctoranzi ai Școlii Doctorale în Chimie a UB. Participarea lor a marcat și un dialog interuniversitar cu centrele din Cluj-Napoca și Timișoara.