Specialist la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles -apel la candidaturi

Specialist la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles -apel la candidaturi

22 noiembrie, 2016 in Actualitate, Știri

A fost lansat apelul la candidaturi de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, care detașează un specialist pe o perioadă de maxim 4 ani de zile în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles.

Condițiile de eligibilitate pentru a ocupa acest post sunt următoarele:

  • persoană angajată în structura centrală a MENCS, în instituțiile de învățământ superior de stat care funcționează în coordonarea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, sau în instituțiile și unitățile care funcționează în subordinea sau în coordonarea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, conform HG nr. 44/2016 cu modificările și completările ulterioare;
  • experiență din perspectiva afacerilor europene de cel puțin 2 ani;
  • studii masterale sau post-universitare în unul din următoarele domenii: relații internaționale și afaceri europene, științe politice, științe administrative;
  • limbi străine cunoscute: engleza și franceza, din care cel puțin una la nivelul C1, conform Cadrului european comun de referință pentru limbi străine.

Persoanele care îndeplinesc aceste condiții pot trimite în perioada 21-30 noiembrie 2016 dosarelele de candidatură la adresa contact@pr.unibuc.ro.

Dosarul trebuie să conțină următoarele documente:

  • Recomandarea rectorului instituției de învățământ superior;
  • CV în format european;
  • Scrisoare de intenție redactată în limba engleză sau în limba franceză, maxim 2 pagini, în Times New Roman, font 12, spațiere 1,5;
  • Portofoliu din care să rezulte implicarea în activități specifice afacerilor europene, redactat în limba engleză, conform Anexei;

Interviul se susține în fața unei comisii nominalizate de ministrul educației naționale și cercetării științifice. Sunt acceptați la interviu doar candidații care au dosarul complet, proba de dosar fiind eliminatorie. Proba scrisă constă în întrebări sau subiecte legate de problematica specifică de afaceri europene și studii de caz.

Persoana selectată va trebui să obțină avizul ORNISS pentru accesul la informații clasificate.

Reprezentantul MENCS va participa la elaborarea documentelor de poziție ale Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, la prezentarea și promovarea lor în cadrul grupurilor de lucru, pregătirea reuniunilor Consiliilor Ministeriale și COREPER, comunicarea cu ceilalți actori implicați în procesul decizional al Uniunii precum Comisia Europeană, Parlamentul European și alți actori europeni relevanți.

Portofoliul care trebuie anexat dosarului de candidatură poate fi găsit aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.