Start înscrierilor la cea de-a IV-a ediție a școlii de vară „Personalități ale lumii evreiești”

Start înscrierilor la cea de-a IV-a ediție a școlii de vară „Personalități ale lumii evreiești”


În perioada 15-21 iulie 2018, Centrul de Studii Israeliene Goldstein Goren al Facultății de Științe Politice a Universității din București, în parteneriat cu Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România (CSIER), organizează școala de vară cu tema Personalități ale lumii evreiești. Evenimentul, ajuns la cea de-a IV-a ediție, va avea loc în comuna brașoveană Cristian.
Cursurile școlii de vară se adresează masteranzilor, doctoranzilor şi tinerilor cercetători interesaţi de istoria evreilor, dar şi de domenii conexe.
Selecţia participanţilor la cursurile şcolii de vară se va realiza pe baza unui curriculum vitae şi a unui eseu (aprox. 4.000-5.000 semne) care va avea ca temă evocarea unei personalități a lumii evreiești din România. Comentariul se va baza pe informații obținute din istoriografie, memorialistică, documente de arhivă și/sau interviuri de istorie orală.
Trimiterea aplicaţiilor se poate face până la data de 15 iunie 2018 la adresa de mail  scoaladevara.csier@gmail.com. Aplicaţiile vor fi evaluate de către o comisie formată din cercetători ai Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România și cadre didactice ale Universității din București. Persoanele selectate să participe vor fi anunțate până la data de 20 iunie 2018.
Scopul proiectului este de a lansa dezbateri pe marginea unor teme de larg interes privind istoria evreilor din România, aducând în dialog studenți și specialiști în domeniu, iar programul combină prelegerile lectorilor cu ateliere interactive.
Costurile de cazare şi masă pentru participanți vor fi suportate de către organizatori.
Mai multe informații cu privire la cea de-a IV-a ediție a școlii de vară „Personalități ale lumii evreiești” pot fi solicitate la adresa de mail scoaladevara.csier@gmail.com sau pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.