Studenții Facultății de Fizică din cadrul Universității din București, premiați la concursul național studențesc „Dragomir Hurmuzescu”

Studenții Facultății de Fizică din cadrul Universității din București, premiați la concursul național studențesc „Dragomir Hurmuzescu”

24 aprilie, 2018 in Actualitate, Știri, Student

Studenții Facultății de Fizică a Universității din București au obținut patru premii la Concursul Național de Fizică „Dragomir Hurmuzescu”, care a avut loc în perioada 20-21 aprilie 2018 la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Echipa Universității din București s-a remarcat prin obținerea următoarelor rezultate deosebite: Mircea Dolineanu premiul I la anul I; Alin Vasile Sevestrean premiul I la anul II; Gabriel Pană premiul III la anul II și Andrei Nițescu l, premiul II la anul III-IV. Echipa de studenți a fost coordonată de conf. univ. dr. Anca Dumitru, cadru didactic al Departamentului de Structura Materiei, Fizica Atmosferei și a Pământului, Astrofizică.
Concursul „Dragomir Hurmuzescu” se adresează studenților înmatriculați la programele de studii universitare de licență, iar inițiativa organizării lui aparține Facultăților de Fizică membre ale Consorțiului „Universitaria”.
Pentru studenții din anii I și II, concursul constă în rezolvarea de probleme de fizică, din domeniile fundamentale ale acesteia. Pentru studenții din anii terminali, anul III, respectiv IV, proba constă în prezentarea orală a rezultatelor activității de cercetare.
Începând cu anul 2012, Facultățile de Fizică din Consorțiul Universitaria împreună cu reprezentanții Universității din Craiova organizează Concursul Național de Fizică pentru studenți „Dragomir Hurmuzescu”.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.