Studenții Facultății de Geologie și Geofizică, premiați la Simpozionul Național Studențesc „Geoecologia”

Studenții Facultății de Geologie și Geofizică, premiați la Simpozionul Național Studențesc „Geoecologia”

15 mai, 2018 in Actualitate, Știri

În perioada 10-12 mai 2018, studenți de la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București au participat la cea de a XVI-a ediție a Simpozionului Național Studențesc „Geoecologia” organizat de Facultatea de Mine a Universității din Petroșani.
Evenimentul a reunit 79 de participanți de la 10 universități și institute cu specializări de inginerie și științe ale naturii, care și-au prezentat rezultatele în cadrul sesiunilor de geologie, ingineria mediului, valorificarea deșeurilor, inginerie civilă-topografie-cadastru, inginerie economică, ingineria și managementul calității, inginerie minieră și ingineria securității în industrie.
Printre laureații acestei ediții s-au numărat și studenți ai Facultății de Geologie și Geofizică de la Universitatea din București:
Maria-Mădălina Cherățoiu (anul III, Ingineria Geologică a Mediului), în colaborare cu Alexandra Georgiana Diaconu și Valentin Georgescu (studenți ai Facultății de Științe Umaniste, Universitatea „Valahia” din Târgoviște) au obținut Premiul I  în cadrul secțiunii Geologie;
Lavinia Ștefania Constantin  (anul III, Ingineria Geologică a Resurselor) a obținut Premiul al III-lea în cadrul secțiunii Geologie;
Adrian Talmaciu (anul II, Geofizică) a obținut Premiul al II-lea în cadrul secțiunii care a reunit domeniile Inginerie civilă, Topografie, Cadastru, GIS și Inginerie minieră și Ingineria securității în industrie.
Pe lângă prezentările susținute de studenți în cadrul sesiunilor științifice, prezența Facultății de Geologie și Geofizică a mai fost remarcată și prin prezentările în plen susținute de drd. Roxana Pirnea (Ferigi oligocene din Bazinul Petroșani) și asist. univ. drd. ing. Alexandru Balint (Consultanța – “state of the art” în domeniul protecției mediului).
De asemenea, în acest an, activitățile din cadrul Simpozionului  Național Studențesc „Geoecologia” au fost incluse în manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înființarea Universității din Petroșani.
Mai multe detalii despre Simpozionul Național Studențesc „Geoecologia” pot fi accesate pe site-ul acestuia, precum și pe pagina de Facebook.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.